KÖYLER YANGINA KARŞI ARTIK DAHA GÜVENLİ

18 OCAK 2010

KÖYLER YANGINA KARŞI ARTIK DAHA GÜVENLİ
– BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MERKEZE BAĞLI DAR SOKAKLARIN ARDINDAN ŞİMDİ DE MERKEZE UZAK KÖYLERE YANGIN DOLAPLARI KURUYOR.
– KÖYLERE KURULAN YANGIN DOLAPLARI SAYESİNDE OLASI YANGINLARA İTFAİYE GELENE KADAR İLK MÜDAHALEYİ KÖYLÜLER YAPABİLECEK BU SAYEDE YANGININ BÜYÜMESİ ÖNLENECEK.

BURSA– Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından merkezdeki itfaiye araçlarının giremeyeceği dar sokaklara konulan yangın dolabı uygulaması, merkeze uzak köylerde de gerçekleştiriliyor. Köylere kurulan yangın dolapları sayesinde olası yangınlara itfaiye gelene kadar ilk müdahaleyi köylüler yapabilecek bu sayede yangının büyümesi önlenecek.

Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye’de ilk kez hayata geçirilen itfaiye araçlarının giremediği dar sokaklara yangın dolabı kurulması projesi şimdi de merkeze uzak köylerde hayata geçiriliyor. İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından Kirazlı Mahallesi ve Küçükdeliller Köyü’nün ardından şimdi de Yağmurlu, Kozbudaklar, Büyükdeliller ve Dağdemirciler köylerine yangın dolabı kuruldu. Köy meydanına konulan yangın dolapları içinde 200 metre uzunluğunda 10 adet hortum, 1 adet lans, 1 adet hidrant anahtarı,1 adet ara rekor ve 1 adet yangın söndürme tüpü bulunduğunu belirten İtfaiye Daire Başkanı Orhan Doğan, bu sayede olası yangınlara itfaiye ekipleri gelene kadar köylülerin müdahale edebileceğini söyledi.

Köy meydanında uygulamalı yangın söndürme eğitiminde vatandaşlara, yangın dolabındaki malzemeleri nasıl kullanabilecekleri ve olası yangına nasıl müdahale edebilecekleri konusunda bilgiler verildi. Köylere yangın dolabı projesinin Türkiye’de bir ilk olduğunun altını çizen İtfaiye Daire Başkanı Orhan Doğan, yangınlara zamanında müdahalenin büyük önem taşıdığını belirterek, projenin diğer uzak köylerde de hayata geçirileceğini kaydetti.

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ