KİRAZLI GÖNÜLLÜ ALEV SAVAŞÇILARINA EMANET

28 EYLÜL 2011

KİRAZLI GÖNÜLLÜ ALEV SAVAŞÇILARINA EMANET
– BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İTFAİYE DAİRE BAŞKANLIĞI TARAFINDAN OLUŞTURULAN 7 KİŞİLİK KİRAZLI GÖNÜLLÜ İTFAİYE TEŞKİLATI GÖREVE BAŞLADI.
– KİRAZLI MUHTARI İSMAİL KUZU’NUN DA ARALARINDA BULUNDUĞU 7 GÖNÜLLÜ İTFAİYECİ, YANGINA KARŞI KOMŞULARININ CAN VE MAL GÜVENLİĞİNİ SAĞLAYACAK.

BURSA – Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından oluşturulan 7 kişilik Kirazlı Gönüllü İtfaiye Teşkilatı göreve başladı. Aynı zamanda mahalle muhtarı da olan İsmail Kuzu’nun da aralarında bulunduğu gönüllü alev savaşçıları, bundan sonra yangına karşı komşularının can ve mal güvenliğinden de sorumlu olacak.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, son iki yıl içinde gerek norm kadro gerekse fiziki mekanlarla güçlendirdiği itfaiye teşkilatını, kentin her köşesine ulaştırıyor. Daha önce kentin yüksek kesimlerinde dar sokaklarda kurulu mahalleler ile bazı dağ köylerine yangın dolapları yerleştiren İtfaiye Daire Başkanlığı, kent merkezine uzak olan Uludağ eteklerindeki Kirazlı Mahallesi’nde ise Gönüllü İtfaiye Teşkilatı’yla hizmet verecek. Gönüllü İtfaiye Teşkilatı için Mahalle Hizmet Konağı’nın üst katı yeniden düzenlenirken, mahalle muhtarı İsmail Kuzu’nun da aralarında bulunduğu 7 mahalle sakini 79 saatlik özel eğitimden geçirildi. Yangın söndürme ve her koşulda yangına müdahale teknikleri konusunda eğitim geçirilen gönüllü itfaiyeciler düzenlenen törenle göreve başladı.

İtfaiyeci muhtar
Mahalle Muhtarı olarak mahalle halkının resmi evraklarının takibini yapan İsmail Kuzu, aldığı özel eğitimin ardından şimdi de mahalle sakinlerini yangına karşı koruyacak. İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından yangına dayanıklı elbise ve ekipmanlarının temin edildiğini ve bir itfaiye aracının da mahallede konuşlandırıldığını belirten itfaiyeci muhtar Kuzu, “Mahallemizde evlerin büyük bölümü ahşap ve mahallemiz ormanlarla çevrili. Eskiden yangın çıktığında herkes seferber olup, kovalarla söndürmeye çalışıyorduk. Ancak şimdi donanımlı itfaiyeciler olduk. Yangın hidratlarımız yerleştirildi, ekipmanlarımız yenilendi. En önemlisi de yangına nasıl bilinçli müdahale edebileceğimizi öğrendik” diye konuştu.

İtfaiye teşkilatı güçleniyor
Kirazlı Gönüllü İtfaiye Teşkilatı’nın hizmete başlaması nedeniyle düzenlenen törende konuşan İtfaiye Daire Başkanı Orhan Doğan, Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımlarıyla her geçen gün daha da güç kazandıklarını söyledi. Beşeler Küçük Sanayi İtfaiye Binası ile Mudanya İtfaiye Binası’nın hizmete açıldığını hatırlatan Doğan, kadronun daha da güçlendiğini, 27 yeni aracın ise önümüzdeki günlerde filoya dahil edileceğini söyledi. Gönüllü itfaiye Teşkilatı’nda görev alan gönüllü itfaiyecilerin ferdi kaza sigortalarının yapıldığını ve her türlü sosyal haklarının verildiğini dile getiren Doğan, “Burada göreve başlayan gönüllü itfaiyecilerimiz aldıkları özel eğitimle artık yangınlara rahatlıkla müdahale edebilecek. Gerekli her türlü ekipman ve bir itfaiye aracımız sürekli burada duracak. Umarız yangın olayı hiç yaşanmaz ancak, olası yangınlara artık burada da anında müdahale edilebilecek” dedi.

BURSA BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI
BASIN VE HALKLA İLIŞKILER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ