BAŞBAKANLIK AFET VE ACİL DURUM BAŞKANLIĞI UDSEP (ULUSAL DEPREM STRATEJİ VE EYLEM PLANI) TOPLANTISI
YAPILDI
Toplantı Tarihi: 27.06.2012
Toplantı Yeri: AFAD Başkanlık Binası-Ankara
Saat: 14.00-18.30
TOPLANTI HAKKINDA AÇIKLAMA:
Yerel ölçeklerde deprem ve depremin zincirleme etkileri ve oluşabilecek risklerin analizi değerlendirilmesi ve azaltılması konusunda ilke, yöntem ve uygulama esasları belirlenecek ve yerel yöntemler için yol gösterici kılavuz yayınların hazırlanması görüşülmüştür.
Toplantıda Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığının yapmış olduğu çalışmaları ve toplantı ile ilgili görüş ve önerilerimiz yine Türkiye’nin ilk projelerinden olan fabrika yangın riski bilgi Projesi, dar sokaklara ve merkeze uzak köylere yangın dolabı kurulması projeleri sunu olarak arz edilmiştir. Bu iki projede katılımcılar tarafından büyük ilgi görmüştür.
Toplantıya büyükşehir belediyemizden itfaiye, imar, projeler ve buskiden toplam 5 temsilci katılmış toplantıya önemli katkı sağlanmıştır. İstanbul büyükşehirden 1 temsilci katılması, bazı illerden temsilci katılmaması bizim ise 5 temsilci ile katılmış olmamız dolayısıyla toplantıya çok önem verdiğimizi göstermiştir.
Toplantıda 4 ayrı çalışma grupları oluşturulmuştur, bu çalışma grupları ekim ayı içerisinde tam gün sürecek bir atölye çalışması düzenlenecek, çalışma sonunda yerel yöneticilerin, illerin afet tehlikesi ve risklerini belirtirken faydalanabileceği bir kılavuz hazırlanacaktır.
11.07.2012
Orhan DOĞAN
İtfaiye Dairesi Başkanı