22 ŞUBAT 2012
BASIN BÜLTENİ
ÖNLEMLER VE EĞİTİMLER YANGINLARIN SAYISINI AZALTTI
– BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İTFAİYE DAİRE BAŞKANLIĞI TARAFINDAN ALINAN ÖNLEMLER VE VATANDAŞLARA VERİLEN EĞİTİMLER, KENTTEKİ YANGIN SAYISINI ÖNEMLİ ORANDA DÜŞÜRDÜ.
BURSA – Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, donanımlı ekibi ve vatandaşları bilinçlendiren çalışmalarıyla geçmiş yıllara göre kentteki yangın sayısını önemli ölçüde azalttı.
Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Orhan Doğan, 2010 yılında fabrika, işyeri, kamu binası ve mesken olmak üzere toplam 941 adet binada yangın çıktığını, 2011 yılında ise bu rakamın 850’ye düştüğünü söyledi. Bursa’nın yoğun göç alan bir kent olduğunu hatırlatan Doğan, “Bursa’da nüfusun ve bina sayısının sürekli artmasına rağmen yangınların azaldığına şahit olduk. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Yangın Önlem Şube Müdürlüğü’ne bağlı teknik ve önlem hizmeti veren ekibimiz, binaları proje sürecinden itibaren kontrol ederek, gereken düzenlemelerin yapılmasını sağlıyor” dedi.
Titiz inceleme
Projelerin binaların yangınlardan korunması hakkında yönetmeliğe göre incelendiğini belirten Doğan, öngörülen şartlara uygun olması halinde projeye ‘ön olur uygun görüşü’ verildiğini; yine proje sürecinde, olur verilen binaların, iskan aşamasında tekrar yerinde incelenip uygunsa ‘projeye uygun’ görüşü verilebildiğini ifade etti. Doğan, işyerlerine de ruhsat yönetmeliğine göre, binaların yangından korunması hakkındaki yönetmelikteki öngörülen şartlara uygun hale getirildikten sonra itfaiye önlem raporu verildiğine dikkati çekti.
Vatandaşlara taviz vermeden yaşadıkları mekanlarla ilgili önlemler aldırdıklarını anlatan Doğan, “Uzman ekiplerimiz tarafından yapılan denetimler, vatandaşlara verilen temel yangın eğitimleri, bilgilendirme amaçlı olarak tüm BUSKİ abonelerine dağıtılan broşürler, konferanslar, itfaiye personeline verilen eğitimler, teşkilatımızın istasyon, araç – gereç ve personel sayısı ile teknik gücünün artırılması, planlı, programlı ve disiplinli çalışmalarımız yangınlar hakkında vatandaşların bilgilendirilmesini sağladı” diye konuştu.
Yapılan çalışmaların meyvelerini verdiğine işaret eden Doğan, bu durumun da yangın sayısının azalmasına sebep olduğuna dikkati çekerek, çalışmalarına aynı hassasiyetle sürdüreceklerini kaydetti.
BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ & İTFAİYE DAİRESİ BAŞKANLIĞI