Çalışma Saatleri

Dev Fabrika Alev Topu
    Bursa’da üretim yapan Işıksoy Tekstil’de dün sabah saatlerinde başlayan yangın
Bursa İtfaiyesi Dijital Dünyada
    Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan, aktif ve
Otobüs Alev Topuna Döndü
    Yusuf Çolak (50) idaresindeki plakası belirlenemeyen yolcu otobüsünün, Balıkesir’den İstanbul’a

Dev Fabrika Alev Topu

#

Bursa’da üretim yapan Işıksoy Tekstil’de dün sabah saatlerinde başlayan yangın halen devam ediyor. İstanbul’dan da takviye ekiplerin çağrıldığı yangın, Türkiye’nin en köklü firmalarından birini vurdu

1950’lerin başından bu yana tekstil sektöründe faaliyet gösteren ailenin sahip olduğu fabrika, yüzlerce işçiyi de vurdu. Yılbaşı önce, fabrikada çalışan 800 kadar işçi, dün meydana gelen yangının bir an önce söndürülmesini bekliyor.

Bursa’da dün sabah saatlerinde başlayan yangın, 50’den fazla itfaiye ekibinin 20 saatlik çalışmasına rağmen hala devam ediyor. Merkez Osmangazi ilçesi Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Bursa’nın en büyük tekstil fabrikalarından biri olan Işıksoy Tekstil’de dün sabah saat 11.00 sıralarında çıkan yangın, 14 saat süren çalışma sonrasında kontrol altına alınabildi.

50’den fazla itfaiye ekibinin gece boyunca süren çalışmaları sonucunda bazı bölgelerde alevler söndürülebildi. Ancak binanın bazı bölgelerinde çökme riski bulunmasından dolayı itfaiye ekipleri buralara müdahale edemiyor. Yangının başlamasından bu yana 20 saat geçmesine rağmen itfaiye ekiplerinin müdahale edemediği yerlerde yangın devam ederken sönen yerlerde soğutma çalışmalarına başlandı.

Yangının çıkış sebebi ise henüz bilinmiyor.Söndürme çalışmalarına katkıda bulunması amacıyla İstanbul’dan takviye ekipler gönderildiği belirtildi. 15 saati bulan söndürme çalışmalarından sonuç alınamaması üzerine İstanbul’dan takviye ekipler gönderildiği öğrenildi. İstanbul İtfaiyesi’ne ait 4 afet müdahale aracı ile 13 personelin kısa sürede yangın yerine ulaşması bekleniyor.