YANGIN DOLABINDAN ANINDA MÜDAHALE

31/10/2013 BURSA – Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin yüksek kesimlerinde kurulan yangın dolapları, Mollafenari mahallesinde hayat kurtardı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursa’nın yüksek yerleşim bölgelerinde, itfaiye araçlarının girmekte zorlandığı dar ve bayır sokaklarda kurulan yangın dolabı sayesinde Mollafenari mahallesinde yaşanan yangın kısa sürede kontrol altına alındı.
Mollafenari mahallesi  6. Aralık Sokak No:11 adresinde iki katlı ahşap  evde çıkan yangına ilk müdahale Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından kurulan yangın dolabıyla yapıldı. İtfaiyeciler dolaptan çıkardıkları hortumlarla lansı en yakın hidranta takıp yangına anında müdahale edebildi.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Orhan Doğan, yangının yan binalara sıçramadan söndürüldüğünü belirterek, “Yangın dolapları uygulaması ilk kez Bursa’da uygulanan bir proje olması yönünde önem taşıyor. 2009 yılında kentin 22 dar ve bayır sokağında kurulan bu dolaplarda her türlü söndürme malzemesi bulunuyor. Mollafenari mahallesinde yaşadığımız yangında bu dolapları kullandık. Olay yerine giden itfaiyecilerimiz yangın dolaplarındaki malzemeler sayesinde yangına anında müdahale ederek etkisiz hale getirdi” dedi.