YILDIRIM’DAKİ YANGINA 7 DAKİKADA MÜDAHALE EDİLDİ

DUAÇINARI MAHALLESİ’NDEKİ BİR MOBİLYA MAĞAZASININ DEPOSUNDA ÇIKAN YANGINA İTFAİYE EKİPLERİ, İHBAR GELDİKTEN 7 DAKİKA SONRA MÜDAHALE ETTİ.

 20 KASIM 2012

BASIN BÜLTENİ

BURSA – Yıldırım ilçesi Duaçınarı Mahallesi’ndeki bir mobilya mağazasının deposunda çıkan yangına itfaiye ekipleri, ihbar geldikten 7 dakika sonra müdahale etti. Firma sahibi Yıldırım Baştürk’ün “itfaiye yarım saat sonra geldi” yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirten Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre; itfaiye santraline ihbar saat 16.53’te geldi, telsiz anons kayıtlarına göre ise ilk ekip saat 17.00’da yangına müdahale etti.

Yıldırım ilçesi Duaçınarı Mahallesi Ankara Yolu Caddesi 195 numaralı mobilya mağazasına ait depoda 17 Kasım 2012’de çıkan yangının ardından iş yeri sahibinin, ‘itfaiye ekiplerinin ihbardan yarım saat sonra geldiği’ yönündeki iddialarına İtfaiye Daire Başkanlığı’ndan yanıt geldi. İtfaiye Daire Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada şu görüşlere yer verildi:
“17.11.2012 tarihinde saat 16.53’de itfaiye santralimize telefonla Duaçınarı mah. Ankara yolu cad.No:195/C Yıldırım adreste, binanın bodrumunda bulunan mobilya mağazasına ait depoda yangın çıktığı ihbarı gelmiş olup, itfaiye santrali operatörü tarafından en yakın Yıldırım İtfaiye grubu ekipleri olay yerine çıkarılmış ayrıca en yakın gruplardan olmak üzere toplam 12 itfaiye aracı olay yerine sevk edilmiştir. Yangın yerine en yakın Yıldırım itfaiye grubu ekipleri saat 17.00’de olay yerine ulaşıp, müdahale ederek kısa sürede sıçratmadan söndürmüşlerdir. Dolayısıyla ekiplerimiz ihbardan 7 dakika sonra olay yerine ulaşmışlar ve kısa sürede söndürmüşlerdir. Olay anında yangın mağduru mobilya firması sahibi Yıldırım Baştürk’ün itfaiye ekiplerinin yarım saat sonra geldikleri yönündeki iddialarının basında yer alması üzerine İtfaiye Dairesi Başkanı Orhan Doğan tarafından talimat verilerek itfaiye santralimizde teknolojik ses ve kayıt sistemi incelemeye alınmıştır. Yapılan incelemede ihbarın telefonla 16.53’te geldiği ilk giden ekiplerimizce 17.00’de olay yerine geldiklerini bildiren telsiz konuşmaları kayıtlarından 7 dakikada ulaştığı dolayısıyla denildiği gibi yarım saat değil, trafiğin yoğun olmasına rağmen 7 dakika gibi kısa bir sürede ulaşılırken, yangın maskelerini takarak yoğun duman ve ısının yoğun olduğu bodrum kata ulaşılarak cansiperane bir şekilde müdahale edilerek yangın sıçratılmadan söndürülmüştür. Yangında tahmini 250 m2 bodrumun 50 m2 kısmında mobilya malzeme ve eşyaların bir kısmı tamamen bir kısmı kısmen yanarak zarar görmüştür. Yangında ölen ve yaralanan olmamıştır. Binanın uzun süredir temizlenmeyen bacasında biriken kurumların tutuşması sonucu baca yangının çıktığı, bilahare bir mobilya firması tarafından depo olarak kullanılan bodrumdaki bacaya ait küllüğe düşen korların bacanın yanındaki sünger yatakları tutuşturması ile depoda yangının çıktığı kanaatine varılmıştır.”

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ